Wie ben ik?


Ook ik ben met vallen en opstaan tot het besef gekomen dat een druk, interessant maar vermoeiend leven ook een prijs heeft.  Ik ben niet moe was mijn levensmotto; kinderen, een job, reizen, kortom van het leven genieten betaalde ik met een reeks paniekaanvallen, extreme hyperventilatie en hartkloppingen.

De eerste keer op een yogamat, tijdens de savasana of lijkhouding, ondertussen 25 jaar geleden was een ware marteling, hoe doe je dat…niets doen?

Ik leerde, om mijn adem als mijn vriend te zien, mijn partner op moeilijke momenten, een bondgenoot.  Ik ging zelf yogaopleidingen volgen en verdiepte me in meditatie en mindfulness.  Via een artikel in een natuurmagazine kwam ik in contact met Shinrin Yoku en het voelde als thuis komen.

Het besef dat ook ik natuur ben en onderdeel uitmaak van zoiets wonderlijks, groeide. Ondertussen begeleid ik kleine groepen in de natuur; achter de hoek of verder weg.  Ik gebruik de vaardigheden en basisprincipes van mindfulness tijdens het bosbaden. Gewoon zijn, in de natuur, heeft mijzelf ontzettend veel verrijkt en gelukkiger gemaakt en ik wil dit heel graag delen met anderen.